Keistimewaan MBB Twilight Cocoa

MBB Twilight Cocoa bukan sekadar minuman “dark chocolate” yang lazat. Ia direka bentuk dari gabungan bahan-bahan yang saya pilih dengan teliti untuk menyokong kesihatan pencernaan dan banyak lagi.

Dark Chocolate 80% – Komponen utama untuk bantu penghadaman dan bantu rawat dinding usus.

MBB Twilight Cocoa mengandungi 80% dark chocolate yang mana saya pilih proses peramnya “cukup cukup” jer untuk memastikan paras histamine rendah (sesuai untuk mereka yang ada masalah “leaky gut” dan histamine intolerance) Ini juga untuk memastikan koko tak hilang karakteristik rasa coklat sebenar (masam, manis, pahit seimbang).

Koko jenis ini juga mengandungi kandungan Flavanoid (bahan anti radang) yang penting untuk bantu rawat “leaky gut”. Dengan mengurangkan keradangan pada lapisan usus sekaligus bantu memulihkan integriti lapisan usus, menghalang kebocoran makanan yang tak hadam dan toksin yang boleh trigger “histamine intolerance” penyumbang kepada keradangan sistemik.

Gula Kelapa – Pemanis prebiotic

MBB Twilight Cocoa manis dengan gula kelapa semula jadi yang mengandungi inulin, sejenis serat prebiotik yang bantu menyuburkan bakteria baik dalam usus. Ini bantu mengekalkan mikrobiota usus yang seimbang faktor penting dalam mengurangkan intoleransi histamin. Mikrobiota usus yang sihat menyokong penguraian histamin, mengurangkan gejala intoleransi histamin dan meningkatkan kesihatan usus secara keseluruhan.

Guar Gum – Bantu sistem penghadaman lebih lancar

Guar gum, agen pemekat semula jadi dalam MBB Twilight Cocoa, adalah sejenis serat larut yang menyokong pencernaan dengan memperlahankan penyerapan nutrien, menjadikan proses pencernaan lebih teratur dan effisien. Ini bantu cegah kembung perut dan ketidakselesaan sambil merawat lapisan usus untuk pemulihan leaky gut. Usus yang berfungsi dengan baik adalah penting untuk mengekalkan tahap histamin yang seimbang dan mengurangkan risiko disfungsi HPA axis yang disebabkan oleh stress kronik dan keradangan usus.

Garam – Meningkatkan Fungsi Pencernaan dan Sokongan HPA Axis:

Secubit garam dalam MBB Twilight Cocoa bukan sahaja meningkatkan rasa “dark chocolate”. Ianya juga berperanan dalam menyokong pencernaan dan kesihatan keseluruhan. Garam merangsang pengeluaran enzim pencernaan, yang penting untuk penyerapan nutrien dan kesihatan usus. Selain itu, pengambilan garam yang seimbang penting untuk mengekalkan tahap elektrolit, yang dapat menyokong pemulihan disfungsi HPA axis dengan mengurangkan impak stress kronik pada badan.

MBB Twilight Cocoa bukan hanya minuman; ia adalah gabungan bahan yang berfungsi bersama untuk:

– *Bantu rawat leaky gut dan memulihkan fungsi lapisan usus*
– *Mengurangkan intoleransi histamin dan gejala yang berkaitan*
– *Menyokong pemulihan HPA axis dan keseimbangan hormon*
– *Memperbaiki mikrobiota usus*

Cubalah yer, Saya sangat yakin “Twilight Cocoa” akan mengajar “erti baru” akan apa itu rasa chocolate sebenar.

Yang berkhidmat
Dietect Azwan Zainal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *